Учора Голова Верховної Ради України Володимир Литвин взяв участь у відкритті VІ Київської міжнародної книжкової виставки-ярмарку.
Виступаючи перед учасниками і гостями виставки, В. Литвин наголосив на тому, що «книжка повинна бути доступною кожній людині, а авторські права та інтелектуальна власність мають бути абсолютно захищені». Для цього, за його словами, влада повинна приймати відповідні рішення і забезпечувати реалізацію цих рішень. Оцінюючи законодавчу базу у сфері книговидавництва, Голова Верховної Ради наголосив, що «закони прекрасні, але вони погано виконуються».
В. Литвин позитивно оцінив той факт, що сьогодні в Україні проводиться ярмарок, який має міжнародний вимір. «По-перше, — це можливість побачити, що реально можуть творити у цій сфері в Україні та за її межами, а по-друге, — подумати над тим, як подолати той величезний розрив, який є між видавництвами; між книжкою, власне, і людиною, оскільки зруйнована система розповсюдження книги», — переконаний він.
Голова Верховної Ради наголосив, що сучасні інформаційні технології не замінять книжку. «Коли людина читає, коли людина думає, робить для себе відповідні позначки, вона збагачується», — зазначив В. Литвин.
У церемонії відкриття також взяли участь міністр Кабінету Міністрів Анатолій Толстоухов, Голова Державного комітету телебачення та радіомовлення України Юрій Плаксюк, заступник керівника Федерального агентства з друку та масових комунікацій Російської Федерації Володимир Григор’єв, народний депутат України Володимир Яворівський.