Президент України Віктор Янукович купив вишиванку і діжку для огірків.А також запевнив: «Хліб не дуже подорожчає»
Національний Сорочинський ярмарок у Великих Сорочинцях Миргородського району розпочав роботу минулого вівторка. Однак його урочисте відкриття відбулося 18 серпня за участю Президента України Віктора Януковича. Вітаючи присутніх, він, зокрема, сказав:
— Переконаний у тому, що участь провідних підприємств України в Сорочинському ярмарку дасть змогу розширити їхні ділові стосунки з партнерами в усьому світі. Адже саме тут, у Великих Сорочинцях, упродовж багатьох років укладаються вигідні угоди, підписуються контракти, розширюється міжнародне співробітництво. Унікальність ярмарку ще й у тому, що тут можна ознайомитися і з особливостями національних традицій інших народів, адже гості також представляють свої експозиції. Завдяки творчим зусиллям та натхненню організаторів продовжуються і збагачуються невичерпні народні традиції, донесені до всього людства великим письменником зі світовим ім’ям Миколою Гоголем.
— Нехай цей ярмарок подарує кожному щось цікаве і неповторне. Вдалого та доброго ярмаркування!», — побажав Президент України учасникам та гостям ярмарку.
Звісно, оглянув він і низку виставкових експозицій. Зокрема, так зване містечко майстрів, а також деякі промислові павільйони. Серед них, до речі, є й зарубіжні, адже свої товари виставляють тут чимало країн близького і далекого зарубіжжя.
Ну а ярмарок лише набирає обертів! Як завжди, найбільша кількість відвідувачів очікується тут у вихідні. Тим паче, що ярмаркування у Сорочинцях передує головному святу країни — Дню Незалежності.
Полтавська область.