А робоча група на чолі з міністром юстиції Олександром Лавриновичем має внести пропозиції стосовно вдосконалення кримінального судочинства
Президент України Віктор Янукович розглядає забезпечення незалежності та справедливості судів як одну з найактуальніших проблем українського суспільства і бачить її розв’язання у проведенні широкомасштабної судової реформи. На цьому він наголосив під час урочистої церемонії складення присяги суддями, вперше призначеними на посаду професійного судді, повідомляє прес-служба глави держави.
В. Янукович висловив упевненість, що «нове покоління українських суддів буде сповнене енергії й бажання обстоювати законність і справедливість у побудові демократичної держави». 
Він закликав представників Феміди не піддаватися спробам впливу на свої рішення. «Суд зобов’язаний бути чесним і не має права підтримувати будь-які сили, окрім закону й законних інтересів наших громадян», — підкреслив глава держави. 
Президент також наголосив на необхідності викоренення практики тиску та втручання у роботу судових інституцій з боку будь-яких гілок влади. Саме з цією метою, зауважив В. Янукович, він вніс на розгляд Верховної Ради проект закону «Про судоустрій і статус суддів», який був прийнятий парламентом і набрав чинності 30 липня цього року. «Це засвідчило початок реального здійснення судової реформи в Україні», — сказав 
В. Янукович. 
Окремо одним із завдань судової реформи глава держави назвав приведення системи українського правосуддя у відповідність із нормами і стандартами Ради Європи. Глава держави також висловив упевненість, що реалізація принципів, на яких ґрунтується судова реформа, стане на заваді проявам корупції та хабарництва в судах, забезпечить справедливе й об’єктивне судочинство в Україні. 
Того ж дня Президент підписав Указ «Про робочу групу з питань реформування кримінального судочинства». У тримісячний термін робоча група на чолі з міністром юстиції Олександром Лавриновичем має внести пропозиції з удосконалення кримінального судочинства.