Але тільки в тому разі, якщо службу в міліції зроблять престижною, а самі співробітники правоохоронних органів перебуватимуть під жорстким громадським контролем. Про це заявив народний депутат Валерій Бевз (КПУ).
Але ця реформа, за його словами, має бути продуманою, системною, зрозумілою, ефективною: закон один для всіх. Крім того, співробітники правоохоронних органів повинні бути забезпечені високою зарплатою, пенсією, житлом, відповідними пільгами.
«Комуністів модно стало обвинувачувати в тому, що вони, мовляв, противники реформ. Це неправда. Ми виступаємо не проти реформ, а проти їх імітації», — зазначив В. Бевз.
«Черговий приклад псевдореформ — обговорюване нині відновлення правоохоронних органів зі зміною їх назви з «міліції» на «поліцію». Нав’язуючи суспільству дискусію навколо назви, певні політичні сили та чиновники свідомо відводять нас убік від реальних проблем, яких зазнає вся правоохоронна система: корупції, беззаконня, телефонного права і т. д.», — переконаний народний депутат.
Валерій Бевз зазначив: замість того, щоб витрачати десятки, а то й сотні мільйонів державних грошей на зміну вивісок, на нібито вивчення зарубіжного досвіду та численні закордонні відрядження міліцейських чиновників   тощо, ці кошти краще б спрямувати, зокрема, на підвищення зарплат рядовому й сержантському складу та забезпечення житлом.