ефективно вирішували важливі питання, пов’язані з управлінням спільним майном територіальних громад
Голова Миколаївської облради Тетяна Демченко вперше за чотири роки своєї каденції відзвітувалася на сесії про виконану роботу.
Успіхи є. Серед важливих, а точніше ключових рішень, ухвалених облрадою, Тетяна Демченко назвала чітке розмежування між обласною радою та ОДА повноважень. Цей крок дав змогу значно ефективніше вирішувати важливі для розвитку регіону питання, пов’язані з управлінням спільним майном територіальних громад.
В одному ряду щодо важливості було визначено й повернення обласній раді повноважень призначати або звільняти керівників комунальних підприємств. Це питання таке принципове, що ОДА подала позов на рішення облради до Миколаївського окружного адміністративного суду і програла справу.
До активу обласної ради Тетяна Демченко внесла також обласну програму реконструкції та відбудови аварійних дошкільних навчальних закладів сільської місцевості, обласну цільову соціальну програму відновлення зовнішнього освітлення сіл, обласну програму «Безбар’єрна Миколаївщина», порядок надання погоджень для одержання спеціального дозволу на користування надрами і корисними копалинами. Не забула згадати Тетяна Василівна як приклад плідної роботи облради й ухвалення рішення з часткової компенсації процентної ставки кредитів комерційних банків молодим сім’ям і самотнім молодим людям на будівництво або придбання житла за рахунок обласного бюджету, а також надання російській мові на території Миколаївської області статусу регіональної.
Голова облради самокритично зізналася: часом депутатський корпус перебирав на себе функції органів виконавчої влади, але це лише тому, що колишня облдержадміністрація «не хотіла бачити проблеми сільського населення».
Керівник депутатської фракції Партії регіонів Ігор Дятлов підкреслив: крім звіту голови облради хотілося б почути звіти фракцій. Він коротко розповів, що зробили регіонали і що планують на перспективу. Однак інші фракції не наслідували його приклад. Якщо не рахувати п’ятихвилинного виступу депутата Ярослава Індикова під нетерплячі оплески, шикання та коментарі залу, який зачитав звернення фракції БЮТ. 18 депутатів-бютівців визнали роботу Тетяни Демченко незадовільною.
 
Миколаїв.