Народний депутат України, голова Кримської республіканської партійної організації «ВО «Батьківщина» Андрій Сенченко звинувачує співробітників cлужби безпеки у незаконній установці пристрою для прослуховування у його власному офісі. Про це він заявив на прес-конференції в Сімферополі, повідомляє прес-служба КРПО «ВО «Батьківщина».
А. Сенченко нагадав, що 11 серпня СБУ провела незаконний обшук у його офісі та офісі народного депутата від БЮТ Сергія Веліжанського. «Наші адвокати знайшли дев’ять порушень за різними статтями, зокрема, не було постанови суду про проведення обшуку», — відзначив він. Народний депутат повідомив, що після обшуку співробітники приймальні виявили невідомий пристрій, і, як встановили фахівці, це був пристрій для прослуховування.
Парламентарій вважає, що «це черговий кримінальний злочин, який здійснюється співробітниками СБУ, а накази віддають ті, хто не хоче нести жодної відповідальності». Крім того, у відповідь на незаконні дії співробітників служби безпеки А. Сенченко має намір звернутися до Генеральної прокуратури України. «Ми будемо радитися з Генпрокуратурою з тим, щоб вони визначили якийсь незалежний орган, який розслідуватиме це неподобство», — резюмував він.
Від редакції. «Голос України» зателефонував до прес-центру СБУ. Однак телефон його начальника не відповідав, а рядові співробітники, вибачаючись, повідомили, що не мають права давати будь-які коментарі.