Народний депутат України, голова меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв (на знімку) попросив Президента України Віктора Януковича призначити дату проведення засідання Ради представників кримськотатарського народу при Президенті за участю глави держави. Він також висловив жаль з приводу того, що заплановане на 3 серпня засідання Ради представників кримськотатарського народу не відбулося в тому форматі, як було визначено на зустрічі раніше. За повідомленням прес-служби меджлісу, з відповідним листом М. Джемілєв звернувся до В. Януковича.
У листі глава меджлісу висловив сподівання, що «влада налаштована на справедливе розв’язання невідкладних проблем у сфері відновлення прав кримськотатарського народу».
М. Джемілєв пояснив причини, що призвели до зриву раніше запланованого засідання Ради представників кримськотатарського народу за участю Президента, а також дав оцінку діям окремих посадовців, «які дозволили собі на власний розсуд переформатувати раніше заплановане засідання Ради представників кримськотатарського народу при Президенті України на «зустріч з окремими представниками кримських татар».
Народний депутат наголосив, що «будь-які інтриги окремих чиновників або недалекоглядних політиків, спрямовані на внесення штучного розколу в кримськотатарське співтовариство, а також з метою створення непорозумінь між Президентом України й Радою представників кримськотатарського народу, не матимуть жодного шансу».