Під головуванням Президента України Віктора Януковича відбулася селекторна нарада з керівниками регіонів. Як повідомляє прес-служба глави держави, на нараді, зокрема, йшлося про протидію надзвичайним ситуаціям, підготовку до нового навчального року та опалювального сезону.
Президент нагадав, що за цей час в Україні було зафіксовано майже три тисячі пожеж, із них 2200 — в лісах. Найскладніша ситуація склалася у південно-східних регіонах України — у Криму, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Харківській та Дніпропетровській областях.
Глава держави звернув окрему увагу на недопущення пожеж через спалення стерні та сухостою.
На переконання Віктора Януковича, владі треба приділяти більше уваги питанню ліквідації надзвичайних ситуацій, «а краще їх взагалі уникати». У цьому контексті глава держави доручив розглянути на засіданні уряду після завершення нинішнього складного пожежонебезпечного періоду підсумки проведеної роботи, а також вивчити досвід наших сусідів. Що стосується підготовки регіонів до нового навчального року, то керманич просив особливу увагу приділити ремонту навчальних закладів. Він попередив: напередодні навчального року прийматиме звіти голів ОДА з цього питання.
Крім того, глава держави наголосив на тому, що у вересні — жовтні цього року має бути проведено активну підготовку до чергового опалювального сезону. Нині, на його переконання, уряд має знайти вихід у справі погашення заборгованості за енергоносії. У цьому контексті Віктор Янукович нагадав, що на сьогодні в окремих регіонах борги становлять по 300 млн. грн. «Без підтримки Мінфіну та уряду ми цього питання не вирішимо... Давайте погасимо заборгованість і в цей опалювальний сезон увійдемо без боргів», — сказав глава держави.