Їх у ході акції «Україна без наркотиків і наркопритонів» виявили активісти громадської організації «Рух протидії наркоманії та наркокорупції».

— Незважаючи на всі заборони, незаконний продаж наркотичних препаратів в Україні ведеться на повний хід, — відзначив під час учорашньої прес-конференції віце-президент організації Олександр Маломедов. — Товар є «на будь-який смак»: аптечні наркотики, наркотики кустарного виробництва та курильні суміші. Більшість із виявлених нами точок торгують протягом багатьох років, ми, у свою чергу, неодноразово писали заяви в районні відділення міліції, але жодних заходів так і не було вжито.
За його словами, наркоторгівлю ведуть відкрито, не з-під поли. Підтверджуючи сказане, О. Маломедов продемонстрував журналістам наркотики, які активісти руху без проблем придбали в столиці. В організації підозрюють, що такі точки «кришуються» місцевими «князьками», зацікавленими в отриманні прибутку.
Нагадаємо, що на рахунку громадської організації вже є кілька «антинаркотичних» перемог. Так, зусиллями руху було проведено акцію проти незаконного продажу трамадолу. Пізніше її назвали «трамадольною революцією», а сам препарат був внесений до списку наркотиків. Цього року за ініціативи «Руху протидії наркоманії та наркокорупції», Громадська рада при МОЗ України звернувся до перших осіб держави з вимогою негайно заборонити поширення курильних сумішей на території країни. У результаті такі суміші були визнані небезпечними для життя й здоров’я людини, і Кабінет Міністрів вніс їх у перелік наркотичних засобів.