Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 6-й тур.
13 серпня. «Зоря» — «Іллічівець». 2:2. 9 000 глядачів. Рефері — Шандор (Львів). Голи: Єзерський, 38, 90+2 — Ярошенко, 64, Антонов, 69.
14 серпня. «Ворскла» — «Динамо». 3:1. 15 000 глядачів. Рефері —Вакс (Сімферополь). Голи: Сачко, 47, Краснопьоров, 83, Безус, 90+1 (п) — Алмейда, 51.
«Кривбас» — «Таврія». 1:4. 3 500 глядачів. Рефері — Абдула (Харків). Голи: Куценко, 16 (п) — Ковпак, 9, 57, 72, Монахов, 45.
«Дніпро» — «Металіст». 0:1. 22 846 глядачів. Рефері — Даньковський (Київ). Гол: Фініньо, 56.
«Металург» (Запоріжжя) — «Оболонь». 1:2. 4 300 глядачів. Рефері — Мосійчук (Чернівці). Голи: Рібейро, 85 — Мандзюк, 62, Кучеренко, 65 (п).
15 серпня. «Арсенал» — «Волинь». 1:1. 1 300 глядачів. Рефері — Годулян (Київ). Голи: Шацьких, 71 — Пічкур, 56.
«Шахтар» — «Карпати». 1:0. 35 008 глядачів. Рефері — Деревинський (Київ). Гол: Вілліан, 45+1.
«Севастополь» — «Металург» (Донецьк). 0:1. 2 200 глядачів. Рефері — Покидько (Полтава). Гол: Танаса, 88. На 25-й хвилині Маріо Сержіо («Металург») не реалізував пенальті (пробив повз ворота).
Зрозуміло, що невдача у Полтаві жодним чином не підняла настрій динамівцям, котрі сьогодні вдома проведуть перший матч плей-оф Ліги чемпіонів проти амстердамського «Аякса». Але варто зазначити, що «Ворскла» перемогла абсолютно справедливо і заслужено.
Цього разу Валерій Газзаєв в стартовому складі не випустив Михалика, Єременка, ще не оговталися від травм і хвороб Ярмоленко і Маграо. До Німеччини на чергове побачення з лікарями вирушив Шевченко. І, як з’ясувалося, без цих виконавців «Динамо» не в змозі навіть унічию зіграти проти полтавської команди. Міг би стати в пригоді динамівцям юний бразильський форвард Андре, котрий вже кілька днів перебуває в Києві. Однак досить оригінально повівся його попередній клуб «Сантос», котрий вчасно не надіслав у «Динамо» трансферний сертификат.
У першому таймі господарі так грамотно побудували гру, діяли з таким завзяттям і самовіддачею, що кияни не мали можливості розбігтися, зачепитися за м’яча. Схоже, злий жарт із найтитуловіанішим клубом країни зіграло те, що вони, пропустивши м’яча, через кілька хвилин встановили рівновагу. І, либонь, повірили в те, що неодмінно заб’ють принаймні перемогжний гол. Тому дозволили собі певну розслабленість. За що й поплатилися.
Але не тільки це можна вважати головною причиною невдачі «Динамо». Вже згадувалося про похвальну налаштованість футболістів «Ворскли». Натомість недоліків у грі динамівців сьогодні більш ніж достатньо. Це і неупевнені дії оборони, і, хоч як це прикро, досить посередній рівень командної гри...
Як і очікувалося, напруженою вийшла зустріч у Дніпропетровську. Але не такою нервовою, з ганебною поведінкою глядачів, котрі кидали на поле сторонні предмети. І до крові травмували асистента рефері Миколу Васюту.
Гадаю, цікаві різні погляди на ситуацію, коли столичний рефері Сергій Даньковський спершу зарахував гол, котрий забив Селезньов, а через певний час (порадившись із асистентами) відмінив його.
Як на мене, дніпропетровський форвард порушив правила проти Старцева у воротарському майданчику, врізався в нього, мов бульдозер. Приблизно такої думки і тренер харків’ян Мирон Маркевич.
— Стосовно моменту зі скасованим взяттям наших воріт, то я особисто побачив, що був напад на воротаря. Гадаю, рефері мав відразу не зараховувати гол. Але у нас є експерти, Колліна, котрий був присутній на матчі. Вони неодмінно розберуться в ситуації і дадуть їй справедливу і, головне, кваліфіковану оцінку.
На знімку: Олег Краснопьоров, влучний удар якого подарував «Ворсклі» надію на перемогу.

Фото з сайту ФК «Динамо».