Учора амстердамський «Аякс» прилетів до Києва, де сьогодні на стадіоні імені Валерія Лобановського зустрінеться в першому матчі плей-оф Ліги чемпіонів з київським «Динамо».

А перед цим амстердамці на своєму полі зіграли матч другого тура чемпіонату Нідерландів проти «Вітесса». І перемогли — 4:2. М'ячі забивали: Вертонген, 37, ван дер Віль, 40, де Йонг, 46, Аніта, 57 — Проппер, 26, ван Гінкель, 43.
«Аякс» виступав у такому складі: Стекеленбург, ван дер Віль, Альдервейрельд, Вертонген, Аніта, де Зеєув (Айссаті, 77), де Йонг, Боневаціа, Емануельсон (Йозефзун, 46), Ель Гамдауї, Еріксен.
Як бачимо, уболівальникам, тим, що зібралися на «Амстердам Арені», довелося неабияк понервувати. Адже в рахунку повели гості. Пропущений гол змусив підопічних Мартіна Йола прийти до тями, що вилилося у два м'ячі, забиті з інтервалом у три хвилини. Спочатку Вертонген сильним ударом пробив голкіпера, а незабаром ван дер Віль вдало підключився до атаки й проштовхнув м'яча в сітку. Втім, на перерву команди все-таки пішли за нічийного рахунку — черговий навіс у карний майданчик, і ван Гінкель, котрий залишився без нагляду, вгатив м'яч у ворота.
У перерві амстердамці, мабуть, отримали наганяй від тренера. Тому швидко довели перевагу над опонентом. Уже на 18-й секунді другого тайму де Йонг замкнув навіс Йозефзуна, а трохи пізніше Аніта завдяки індивідуальним діям установив остаточний рахунок у матчі.
* * *
До речі, сьогоднішній поєдинок «Динамо» з "Аяксом" проведе швейцарська бригада арбітрів на чолі із Массімо Бузаккою. Його визнали кращим арбітром 2009 року за версією Міжнародної федерації футбольної історії та статистики. Серед ігор, які обслуговував швейцарець, був матч національної збірної України проти іспанців на першості світу 2006 року (0:4) та фінал Кубка Першого каналу 2008 року «Динамо» — «Шахтар» (2:2, пенальті — 3:2).