Цьогоріч на вітчизняних підприємствах мають намір виготовити близько двох тисяч тракторів. Про це повідомив заступник міністра промислової політики — директор Державного департаменту тракторного й сільськогосподарського машинобудування Володимир Саченко під час розширеної наради щодо стану та шляхів розвитку тракторобудування. Захід відбувся на базі Інституту механізації і електрифікації сільського господарства.
За словами Володимира Саченка, на українському ринку бракує покупців вітчизняної техніки. Водночас за останнє десятиліття суттєво зросло ввезення закордонних сільгоспмашин — як нових, так і тих, що були у використанні. У 2000 році на терени України надійшло 1634 трактори, тоді як у 2008-му — майже 17,5 тисячі (з них понад 1,1 тисячі — бувших у використанні) із 32 країн світу. Основними експортерами стали Білорусь — 7457 тракторів, Китай — 7274, США — 1020, Японія — 589, Німеччина — 429, Франція — 132.
Нинішнього року, йшлося під час наради, до України вже завезено понад п’ять тисяч тракторів. З них «вживаних» — лише 363, решта — нові. Причому кожен другий імпортований трактор виготовлено в Білорусі.
На знімках: огляд техніки під час наради.
Фото автора.