Учора Київський апеляційний адміністративний суд переніс розгляд справи про частоти телеканалів ТВі і «5 канал» на 26 серпня. Таке рішення прийнято через те, що частина учасників процесу не була поінформована  про час і місце проведення засідання, повідомляє ІМК.
Минулої п’ятниці телеканали звернулися з відкритим листом до глави Київського апеляційного суду, в якому вони повідомили, що не були сповіщені про призначене на 16 серпня засідання, і закликали суддю не піддаватися спробам маніпуляцій і тиску.
А в суботу на трьох вітчизняних телеканалах — TBі, «5 канал» і ТРК «Чорноморська»  у вечірньому ефірі настала годинна пауза. Приводом до страйку став позов за частоти між ТВі, «5 каналом» і холдингом U. A. Іnter Medіa Group, до якого входять НТН, Enter Fіlm і Enter Musіc.
Нагадаємо, 8 червня цього року Київський окружний адміністративний суд скасував результати проведеного 27 січня Національною радою з телебачення та радіомовлення конкурсу з видачі ліцензій на мовлення (за підсумками конкурсу Нацради з питань телебачення й радіомовлення найбільшу кількість частот одержали телеканали TBі — 33 частоти і «5 канал» — 26 частот. U. A. Іnter Medіa Group (Київ) виграла 20 частот).
Таким чином, позов телекомпаній НТН, Enter Fіlm і Enter Musіc, що раніше відмовилися визнати результати конкурсу, було повністю задоволено. Однак генеральний директор телеканала ТВі Микола Княжицький заявив, що рішення суду не набрало чинності, і телеканал має намір оскаржити вердикт.
Раніше колектив «5 канала» звернувся з відкритим листом до Президента Віктора Януковича з проханням захистити телекомпанію від знищення. При цьому журналісти оголосили, що ліцензії їх хоче позбавити глава СБУ Валерій Хорошковський, ім’я якого пов’язують із холдингом U. A. Іnter Medіa Group, повідомляє Lenta. ru.
Днями громадський рух «Стоп цензурі!» зробив заяву, в якій просить Моніторинговий комітет ПАРЄ, ОБСЄ, посольства іноземних держав, міжнародні журналістські та правозахисні організації звернути увагу Президента України як гаранта Конституції на «погіршення ситуації зі свободою слова» в державі.
Також рух нагадав про рекомендації «Репортерів без кордонів», Міжнародного інституту преси, інших міжнародних інститутів щодо наявного конфлікту інтересів і неможливості сумісництва керівником СБУ Валерієм Хорошковським посад у силовому відомстві та в найбільшому медіахолдингу, що контролює значний обсяг телевізійного ефіру в країні, передає ЛІГАБізнесінформ із посиланням на прес-центр громадського руху.