Міський голова Херсона Володимир Сальдо отримав запрошення виступити з доповіддю у проекті «Угода мерів» на конференції, яка проходитиме у жовтні цього року в Тбілісі (Грузія). Захід відбудеться в рамках діяльності Європейської комісії, котра свого часу виступила ініціатором впровадження енергоощадних технологій.
У запрошенні, зокрема, зазначено: «Досвід Херсона, як одного з лідерів «Угоди мерів», буде дуже корисним для учасників конференції. Крім того, участь Херсона продемонструє приклад передової практики в міській політиці розвитку сталої енергетики. Це сприятиме міжнародному співробітництву та розвитку зв’язків з європейськими сусідами».
Загалом до участі запрошені 50 міст країн Східної Європи, Кавказу та Центральної Азії. Крім Володимира Сальдо, заплановані виступи керманичів Львова, Тбілісі, Парижа, Будапешта, Вільнюса, Риги, Варшави, Брістоля.
Наразі Херсон — одне із 1800 міст Європи, які підтримали заходи із захисту клімату через впровадження сучасних енерготехнологій і підтвердили свої переконання підписанням «Угоди мерів». Ця тематика привертає дедалі більшу увагу міжнародної спільноти. Свого часу до участі у практичних семінарах та навчальних заходах із Херсона був залучений Федір Барулін, фахівець з енергоаудиту, котрий пройшов навчання за програмою Північної екологічної фінансової корпорації НЕФКО.