А масовий спорт та фізкультура продовжують перебувати в занепаді
У п’ятницю заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко разом із першим заступником голови обласної ради Закарпатської області Андрієм Сербайлом зустрілися з вихованцями та викладачами школи-інтернату м. Берегове Закарпатської області.
М. Томенко поінформував учасників зустрічі про свої законодавчі ініціативи та вкотре наголосив на необхідності пропагування здорового способу життя і боротьби за підтримку охорони здоров’я. «На жаль, мода на те, що «життя без пива — не життя», перемагає активний спосіб життя. Це вкрай небезпечно, бо Україна активно втрачає молоде покоління, яке, як фіксують фахівці, не відповідає стандартам здоров’я», — наголосив він.
Заступник Голови Верховної Ради висловив занепокоєння тим, що в країні і в цьому році не виконуються програми оздоровлення школярів та дітей, а масовий спорт та фізкультура продовжують перебувати в занепаді. «Необхідно вибудовувати стратегію держави в цьому питанні, — зазначив він. —Влада не повинна вдень і вночі думати, як сподобатись керівництву УЄФА в плані підготовки до футбольного чемпіонату «Євро—2012», а замислюватись над тим, як зберегти здоров’я дітей та підготувати молоде покоління належного фізичного рівня».
М. Томенко закликав школярів активніше займатись фізичною культурою та спортом і передав спортивне обладнання й туристське спорядження школі-інтернату.
Зі свого боку, Андрій Сербайло пообіцяв до першого вересня передати туристське спорядження та спортивне обладнання більшості шкіл-інтернатів області.
Прес-служба Верховної Ради України.