Через займання 20 гектарів трави в селі Урало-Кавказ Краснодонського району Луганської області згоріли чотири житлових будинки барачного типу. Як повідомляє прес-служба МНС, поривом вітру вогонь перекинуло на оселі. Пожежу ліквідовано, жертв удалось уникнути. 12 жителів згорілих будинків тимчасово розмістились у родичів, а місцеві органи влади вирішують питання про надання потерпілим житла. На місці події працювала оперативна група Головного управління МНС у Луганській області.
На Луганщині горять також терикони — тліє зсередини півсотні вугільних гір. Їх погасив би дощ, але водночас він може спровокувати вибух. У Свердловську тліє одразу 40 териконів — три з них у самому місті. Як зазначає Людмила Талупаєва, начальник відділу обласного держуправління охорони навколишнього середовища, вони тліють роками. «Погасити відвали неможливо. Усе пов’язано з відсутністю фінансів, і ця проблема потребує втручання держави», — підкреслила Л. Талупаєва. Щоб загасити лише 13 відвалів ДП «Свердловантрацит», потрібно 100 мільйонів гривень, повідомляє ІCTV.
Від пожеж потерпає і Київщина. Тут горять чотири торфовища. Займання трави і торфу на площі близько 15 гектарів в селі Соснівка Іванківського району намагаються погасити вже п’ятий день. Кілька днів горить торф на двох ділянках у Вишгородському районі — у селах Синяк та Катюжанка, в селі Леонівка Іванківського району. Крім того, в області виявлено п’ять місць, де горить трава: два біля Ірпеня, по одному — у Васильківському, Бородянському й Поліському районах, повідомляє прес-служба МНС.
Днями горіли торфи і в самій столиці. Займання виникло за кілометр від ТЕЦ-6, повідомляє департамент корпоративних комунікацій АК «Київенерго». Працівники підприємства помітили пожежу й оперативно повідомили в МНС. Особлива небезпека була в тому, що ТЕЦ-6 використовує у роботі газ та мазут. Також територією станції прокладено газопровід підвищеного тиску. «Теплоелектроцентралі нічого не загрожує», — запевнив директор ТЕЦ-6 Микола Даниленко.