Відомий своїми туристськими принадами Рахів не може розв’язати проблему вивезення сміття. Про це йшлося на нараді в облдержадміністрації.

Нині відходи возять на старе переповнене сміттєзвалище, розташоване на березі Тиси. Воно займає 0,36 гектара, поруч — житлові будинки. Санепідемстанція та Державна екологічна інспекція вимагають закриття звалища. Небезпечний об’єкт, розташований на березі річки, яка тече через половину районів Закарпатської області й далі несе свої води в Європу, має припинити існування.
Ситуацію ускладнює те, що розташований на Тисі Рахів зусібіч затиснений горами — як лещатами. З міста є лише два виїзди — вгору і вниз. Тому знайти місце для розташування будь-якого об’єкта тут дуже складно.
Торік у травні заступник головного державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища області виніс чітке рішення: припинити функціонування старого звалища. Відтоді його експлуатацію правдами й неправдами кілька разів продовжували. За цей час міська влада Рахова мала підшукати ділянку для нового звалища, зміцнити дамбу (щоб сміття зі старого не потрапляло до річки), а також організувати сміттєперевантажувальний пункт. Крім того, мали провести рекультивацію старого об’єкта. Однак самотужки впоратися з завданням рахівчани не змогли, тому звернулися до обласної влади. Заступник голови ОДА Віктор Феєр пообіцяв підтримку.