Підготовка до опалювального сезону в Херсоні в розпалі. Міське комунальне підприємство «Херсонтеплоенерго» на 57 відсотків виконало роботи з ремонту тепломереж. За актами готовності прийнято 205 з 454 житлових будинків комунальної власності. Загалом підприємство вже виконало майже половину робіт, запланованих на підготовчий період.
Колектив Херсонської ТЕЦ також проводить капітальний ремонт трубопроводів. До зими готовий 141 будинок із 360, що обслуговується підприємством.
Основною діяльністю ТОВ «Херсонтепломережі» є транспортування споживачам міста теплової енергії, що виробляється Херсонською ТЕЦ. Із 41 км теплових мереж вже відремонтовано половину, замінюють труби, засувки.
Підприємство «Херсонтеплогенерація» має на балансі 6 котелень. Тут проводять ремонти аварійних ділянок та котельного обладнання.
Херсонській міськводоканал власним коштом вже відремонтував водопровідних мереж, насосів та колекторів на 2 мільйони гривень.
Тривають роботи з підготовки до зими житлового фонду. Їх здійснюють обслуговуючі житлові організації. Проводиться поточний ремонт систем центрального опалення, холодного водопостачання. Вже відремонтовано 242 з 701 запланованої покрівлі. За актами готовності здано 348 з 800 житлових будинків, що потребують ремонту.