Влада запустила репресивну машину залякування, шантажу та погроз проти членів партії «Батьківщина» в масштабах усієї країни. З допомогою правоохоронних органів здійснюються напади на приміщення «Батьківщини», чиниться тиск на активістів партії. Влада на місцях робить усе, щоб паралізувати роботу опозиційних осередків партії та заблокувати діяльність народних депутатів, депутатів усіх рівнів і майбутніх кандидатів від партії. Про це, як повідомила прес-служба партії, йдеться у заяві фракції БЮТ у Верховній Раді України.
У документі зазначається, що протягом кількох останніх тижнів представники силових структур здійснили невиправдані захоплення осередків партії та громадських приймалень народних депутатів від БЮТ у низці областей країни. Подібні випадки, повідомляють депутати, зокрема стались у Києві та Черкасах. А в середу, 11 серпня, було проведено обшук у службовому приміщенні народного депутата України, лідера кримської республіканської організації «Батьківщина» Андрія Сенченка.
Як повідомляє наш власний кореспондент в АРК Георгій Вервес, до приміщення ввійшли люди в цивільному та особи в камуфляжі з написом «СБУ». Вони пред’явили документи на обшук підприємства ЗАТ «Сучасні інформаційні технології».
За словами депутата Верховної Ради АРК Тетяни Звєрєвої, саме цього дня в будинку мало відбутися засідання фракції БЮТ кримського парламенту. Таким чином засідання було зірвано. Крім того, співробітник прес-служби кримської «Батьківщини» Володимир Єгоров повідомив, що паралізовано також і роботу громадської приймальні та штабу БЮТ.