Шановний Петре Олексійовичу!
 
З метою вимагання і заволодіння грошовими коштами мого підзахисного Луча Д. М. працівниками ГУ МВС України в м. Києві було сфальсифіковано кримінальну справу стосовно нього, а також громадян Марасіна і Шаркезі.
02.07.2009 р. фальсифікаторами справи було організовано формальне зникнення громадянина «Г».
З цього приводу 04.08.2009 р. Шевченківським РУ був затриманий Луч Д. М., якого почали катувати та вимагати кошти в сумі 3 млн. доларів США, а через декілька днів вже працівниками головного управління було запропоновано в обмін на свободу доступ до банківських рахунків. Через відсутність таких, Луч не зміг виконати їх умови, після чого продовжилося катування Луча та фальсифікація кримінальної справи у вбивстві зниклого громадянина «Г».
Під час відтворення обстановки працівники Шевченківського РУ завезли Луча в лісовий масив с. Триліси Олександрівського р-ну Кіровоградської обл. і показали місце захоронення трупа та, погрожуючи вбивством, примусили Луча показати під відеозйомку це місце. Закатований та психологічно зламаний Луч виконав усі умови.
Під час розгляду справи в Дарницькому районному суді м. Києва дану справу було розглянуто в короткий термін всебічно, об’єктивно та професійно, де підтвердилися факт катування Луча та порушення його права на захист. Через сумніви щодо висновку експертизи ДНК експерта Дерепи від 20.01.2010 р. я неодноразово заявляв клопотання про проведення повторної експертизи ДНК, на що прокурор у справі Москаленко категорично заперечувала, затягуючи час, і тільки через три місяці суд зміг задовільнити моє клопотання. 16.12.2011 р. було проведено повторну експертизу ДНК експертом Івашиною, і з її висновку вбачається суттєва різниця в розмірах кісткових решток, відсутність на них місць спилу попередньої експертизи та відсутність трьох деградовано змінених кісток. Це очевидний факт, що фальсифікатори справи — з метою приховування своїх злочинів, вбили зниклого громадянина «Г» та підмінили кісткові рештки. За нововиявленими фактами ухвалою суду від 07.02.2012 р. справу було спрямовано на додаткове розслідування.
Фальсифікатори не змирилися з таким рішенням та, задіявши свої зв’язки, домоглися скасування рішення суду, і 07.06.2012 р. справу було повернуто на новий розгляд до Дарницького районного суду в іншому складі під головуванням судді Скуби А. В.
Незважаючи на те, що по справі відсутні будь-які докази вини мого підзахисного Луча Д. М., а, навпаки, є очевидними факти цілковитої фальсифікації справи, суддя Скуба проігнорував такі факти, не бажаючи проводити об’єктивно судове слідство — затягує розгляд справи вже третій рік і продовжує тримати під вартою невинних людей шостий рік.
30.06.2010 р. при відтворенні обстановки з Шаркезі в лісовому масиві неподалік ресторану «Козацький стан» було вилучено обріз рушниці «ТОЗ-БМ» № 159127, 1958 р. випуску, виготовлення і зберігання якого було поставлено в провину Лучу.
На мій адвокатський запит до МВС України було отримано відповідь, що Шевченківським РУ було вилучено з незаконного обігу рушницю за аналогічним номером, і 22.03.2010 р. було порушено кримінальну справу, а через три місяці ця рушниця стала обрізом і була повторно вилучена, і на цю фальсифікацію жодним чином не реагує суддя Скуба та прокурор у справі Москаленко С. І., чого вимагає закон.
Протягом всього часу повторного судового слухання я не раз звертався з заявами і скаргами до прокуратур різних інстанцій, до міністра МВС України, секретаря РНБО, Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, до багатьох народних депутатів України, Президента України і отримував формальні відписки. Після зміни влади в березні 2014 р., я вкотре звернувся до Генерального прокурора України Махніцького — відповідь аналогічна.
Я адресував звернення на Ваше ім’я (вх. № 429/28449-01 від 26.06.2014р.) — результат аналогічний, оскільки вважаю, що Вас ніхто не поінформував. Тільки на звернення до Віталія Кличка прокуратура нарешті відреагувала — прокуратурою м. Києва 17.06.2014 р. внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 365 КК України з приводу застосування до гр. Луча недозволених методів дізнання оперативними працівниками Шевченківського РУ та за фактом незаконних дій працівниками міліції стосовно свідка у цій справі.
Враховуючи те, що на сьогодні фальсифікатори цієї кримінальної справи, прізвища яких мною вказані у зверненні на Ваше ім’я від 26.06.2014 р., обіймають високі посади в Генеральній прокуратурі України, СБУ, МВС України, порушена справа прокуратурою м. Києва 17.06.2014 р. не розслідується, вочевидь і суддя Скуба перебуває під впливом Генеральної прокуратури, а тому очікувати об’єктивного рішення не варто.
Шановний пане Президенте!
Прошу Вас вникнути в ситуацію, що склалася. Все, що викладено у зверненні до Вас та заявах до різних інстанцій, є не моєю одноосібною думкою. Факти, наведені у зверненні, підтверджуються матеріалами 23-томної кримінальної справи.
Дуже прошу не залишити моє звернення без уваги та взяти його під особистий контроль, бо такого свавілля не можна терпіти, а тим більше з ним жити.
01.09.2014 р.
 
З великою повагою до Вас, адвокат Дмитрук М. Ф. 
(т. м. (096) 442-45-06).