Президент України Віктор Янукович дав доручення правоохоронним органам розібратися з ситуацією, що виникла навколо телевізійного каналу «Тоніс». Про це повідомляють у прес-службі глави держави. Президент наголосив на неприпустимості будь-якого незаконного втручання у діяльність ЗМІ в Україні.
Нагадаємо, що трудовий колектив «Тонісу» звернувся з відкритим листом до глави держави з проханням запобігти знищенню та поглинанню каналу. «Телеканал «Тоніс» став заручником ситуації, коли частину корпоративних прав у телеканалі було передано власниками у заставу в забезпечення повернення кредитів, наданих АКБ «Трансбанк», — йдеться у зверненні. За словами авторів листа, боржники банку намагалися провести реструктуризацію заборгованості та повернути кредитні кошти за укладеними договорами. Зокрема, на адресу ліквідатора АКБ «Трансбанк» було надіслано листи, в яких банкові запропонували щомісячне погашення тіла отриманих кредитів. Більше того, банк погоджувався розпочати переговори та здійснити реструктуризацію заборгованості на взаємовигідних умовах. З метою підтвердження своїх намірів боржники банку розпочали добровільне часткове погашення заборгованості за існуючими кредитними договорами.
Однак, незважаючи на позицію власників телеканалу, на цей час банком не проводиться жодних дій, спрямованих на врегулювання ситуації, що склалася. Більш того, в другій половині цього року з невідомих причин різко активізувались усі без винятку судові процеси, ініційовані банком, предметом розгляду яких є саме звернення стягнення на корпоративні права телеканалу.
Тому у трудового колективу каналу склалося стійке враження «щодо явної зацікавленості в рейдерському захопленні каналу з боку невідомих осіб шляхом звернення стягнення на корпоративні права в телеканалі та наступного перепродажу банком вказаних корпоративних прав зацікавленим особам при повному потуранні з боку судових органів та органів державної влади».