Представники Луганської обласної організації Червоного Хреста роздали переселенцям 3 600 продовольчих наборів.

Комітет Червоного Хреста України — нейтральна організація, її підрозділи працюють на всій території Луганщини, незалежно від того, кому вона підконтрольна.

— Область постійно одержує допомогу від міжнародних донорів, — розповідає заступник голови обласного КЧХ Лідія Загребіна. — Фінляндія, наприклад, надіслала одяг. На підході допомога з Китаю, німецького товариства міжнародного співробітництва, регіонів України. Гуманітарну підтримку отримують усі міста, підвідомчі українському уряду. І це не тільки продукти, а й техніка, обладнання, будматеріали.

Чи вдається передавати гуманітарну допомогу на окуповані території? На жаль, із цим є складності. Останнього разу її надано в листопаді, під час перемир’я. Тоді обласний Комітет ЧХ зміг відправити до Луганська 10 тонн засобів гігієни. Зараз такої можливості немає. На лінії розмежування постійно тривають бої, проїзд через блокпости небезпечний для життя.

Підписавши із Сєверодонецьким хлібокомбінатом меморандум про співробітництво, МКЧХ виділив необхідну кількість борошна, тепер щодня, крім вихідних днів, для тих, хто потребує, у Сєверодонецьку випікається і роздається 500 буханок хліба. Таку само випічку МКЧХ робить і в містах, підконтрольних «ЛНР», — в Алчевську, Брянці, Стаханові. Видача продуктів проводиться під логотипом МКЧХ, тож привласнити собі таку благодійність бойовики не можуть.

Фото автора.

Під час видачі продуктових наборів.