Футбол. Сьогодні о 21.00 на «Донбас-Арені» в Донецьку за свистком рефері Даміра Скоміни зі Словенії (він судив торік матч Україна—Англія в Дніпропетровську) розпочнеться товариська зустріч національних збірних України та Нідерландів. До речі, поєдинок транслюватиме напряму телеканал «Інтер».
Наша команда передматчевий збір (почався 9 серпня) проводила в Києві, на базі ФК «Динамо» в Кончі-Заспі. У Донецьк вона прилетіла вчора пізно ввечері. Й отаборилася в готелі «Прага».
Останнім часом у ЗМІ обговорювалося питання про те, яким складом до України прибуде «помаранчева» збірна. У розмові з кореспондентом «Голосу України» наставник нашої команди Мирон Маркевич (на знімку) сказав, що в нього є своя точка зору на все те. Стосовно резервістів, яких привіз до нас тренер нідерландців Берт ван Марвейк, то, на думку Мирона Богдановича, невідомо, що краще — грати проти виснаженого основного складу чи проти свіжих футболістів, котрі прагнуть показати себе і мріють про Євро-2012.
— Повірте, Нідерланди мають достатньо висококваліфікованих виконавців, які гратимуть проти нас неодмінно з подвійним завзяттям, щоб довести тренеру закономірність свого виклику до лав збірної, — висловився наш тренер.
Зрозуміло, що матчем у Донецьку не завершиться підготовча серія збірної України до Євро-2012. Як повідомив віце-президент ФФУ Володимир Лашкул, 11 листопада наступного року національна збірна України проведе спаринг з командою Німеччини. Можна лише здогадуватися, якій події буде присвячена ця зустріч. Либонь, відкриттю столичного НСК «Олімпійський». А в серпні ми прийматимемо збірну Швеції.
Ніхто, звісно, не відміняв раніше запланований календар нинішнього року. 4 вересня у Варшаві зіграємо з Польщею. 7 вересня, швидше за все в Харкові, прийматимемо команду Чилі. 8 і 12 жовтня зіграємо з Канадою і, можливо, Уругваєм відповідно. А 17 листопада в Женеві підопічні Мирона Маркевича поміряються силами зі збірною Швейцарії. Отже, попереду багато цікавого.
Віктор БРАНИЦЬКИЙ (з Донецька).
***
Першість країни. Перша ліга. 4-й тур. «Кримтеплиця» (Молодіжне)—«Львів». 0:1.
Фото з сайту ФФУ.