Це автомагістраль Київ—Львів, об’їзні дороги навколо Луганська, Чернівців та Харкова і шляхопровід у Жулянах
Україна має одне з кращих в Європі геополітичне розташування для транзитного руху через її територію. І цим неодмінно треба скористатися. Про це йшлося на вчорашній зустрічі Президента України Віктора Януковича з головою Державної служби автомобільних доріг Володимиром Демішканом.
Глава держави, як повідомляє його прес-служба, особливо наголосив, що сьогодні уваги в Україні потребують не лише магістральні дороги, а й шляхи місцевого значення, сільські тощо.
Нині, зазначив керівник служби, пріоритетним є забезпечення ефективної «ритмічної» роботи галузі, доведення до нормального стану всіх доріг в Україні. А це — 170 тисяч кілометрів. Та особливу увагу, за словами В. Демішкана, слід звернути саме на організацію транзитного руху. «Ми над цим працюємо, і вже сьогодні, за цей короткий час, відпрацьована програма щодо виконання робіт на 2010 рік», — сказав він, додавши, що ця програма «перегукується» з програмою підготовки України до проведення фінальної частини Євро-2012.
«Уже в 2010 році ми плануємо здати в експлуатацію 720 км доріг. До того ж це головні напрямки наших транзитних шляхів», — доповів Президентові В. Демішкан. За його словами, йдеться, зокрема, про автомагістраль Київ—Львів (60 км із 240 буде здано до Дня незалежності), об’їзну дорогу навколо Луганська, будівництво якої планується завершити в жовтні. Кілька днів тому, повідомив керівник Держслужби автодоріг, завершилося спорудження другої черги об’їзду навколо Чернівців.
Крім того, цього року буде здано в експлуатацію 100 км об’їзної дороги навколо Харкова, що є дуже важливим у контексті підготовки до Євро-2012. «Роботи ведуться надзвичайно потужно. Працюємо майже 24 години на добу», — зазначив В. Демішкан.
А через три місяці планується завершити будівництво шляхопроводу в Жулянах.