Перший віце-прем’єр-міністр Андрій Клюєв провів розширену селекторну нараду з керівниками обласних державних адміністрацій.
Основними причинами лісових пожеж є необережне поводження з вогнем та випалювання залишків рослинності на сільгоспугіддях та придорожніх смугах, наголосив перший віце-прем’єр.
За його словами, повідомила прес-служба Кабінету Міністрів, щоденно виявляється значна кількість порушників. Загалом у країні складається до 500 протоколів на день, що свідчить про недостатність роз’яснювальної та адміністративної роботи.
Андрій Клюєв доручив Міністерству аграрної політики разом із керівниками обласних адміністрацій посилити роз’яснювальну роботу, в тому числі через ЗМІ. А також звернувся з проханням до МВС і прокуратури, щоб вони посилили контроль у цій сфері.
Водночас урядовець повідомив, що за прогнозами метеорологів у Західній Україні очікуються значні опади. «Існує імовірність підтоплення на території Волинської, Івано-Франківської, Тернопільської, Чернівецької та Закарпатської областей», — наголосив він. Відтак А. Клюєв доручив керівникам згаданих регіонів вжити необхідних профілактичних заходів та тримати ситуацію під повним контролем.