Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 5-й тур.

«Іллічівець»—«Металург» (Запоріжжя). 0:0. 5 200 глядачів. Рефері — Родіоненко (Луганськ).
«Шахтар»—«Севастополь». 5:0. 29 132 глядачі. Рефері — Головко (Дніпропетровськ). Голи: Фернандіньйо, 26, Едуардо, 42, Адріано, 46, Коста, 60, Морено, 73.
«Волинь»—«Зоря. 0:1. 7 200 глядачів. Рефері — Сіренко (Сімферополь). Гол: Касьян, 74. Вилучено Лео («Волинь», 88, навмисний удар суперника ногою під час зупинки гри), Мілька («Зоря», 88, небезпечний напад на суперника, котрий володів м’ячем, з ризиком завдання травми).
«Металіст»—«Ворскла». 2:3. 29 750 глядачів. Рефері — Іщенко (Київ). Голи: Воробей, 40, Девич, 52 (п) — Красноперов, 19, Селін, 55, Маркоскі, 75.
«Оболонь»—«Кривбас». 1:1. 3 800 глядачів. Рефері — Зубарєв (Слов’янськ). Голи: Котенко, 73 — Максимов, 66.
«Карпати»—«Арсенал». 2:1. 10 000 глядачів. Рефері — Жуков (Донецьк). Голи: Кожанов, 4, Батіста, 90+4 — Шацьких, 45+1 (п).
«Таврія»—«Дніпро». 0:1. 5 700 глядачів. Рефері — Лісенчук (Київ). Гол: Ротань, 78. На 65-й хвилині Ковпак («Таврія») не реалізував пенальті. Вилучено Чеберячка («Дніпро», 85, друге попередження).
«Динамо»—«Металург» (Донецьк). 1:0. 7 000 глядачів. Рефері — Дердо (Іллічівськ). Гол: Шевченко, 58.
Бомбардири: Селезньов («Дніпро»), Шевченко («Динамо») — по 5 м’ячів, Сачко («Ворскла») — 4.
Свою переможну серію «Дніпро» продовжив у Сімферополі. І все найцікавіше в цій зустрічі відбулося в другій половині другого тайму. Спочатку Ковпак не реалізував пенальті, «зароблений» Чеберячком. Потім Ротань класним ударом з лівого краю карного майданчика  збив «павутиння» з дальнього верхнього кута воріт Постранського.
А догравали гості в меншості після видалення надактивного в негативному сенсі Чеберячка. Але три очка дніпряни таки здобули, залишившись одноосібними лідерами чемпіонату. Це єдиний клуб, котрий поки що не зазнав втрат.
Після поразки вдома від «Зорі» вирішив піти з посади тренера луцької «Волині» Віталій Кварцяний. Протягом двадцяти років плідної праці у клубі цей цікавий і неординарний фахівець уже неодноразово оголошував про відставку. Але від заяви до розриву контракту дистанція, як-то кажуть, великого розміру. Можливо, тренер і цього разу передумає. Адже тепер він своїй команді, котра проходить складну адаптацію в Прем’єр-лізі, потрібний як ніколи. І певний прогрес у грі «Волині» вже помічено.
Нелегко далась перемога на своєму полі «Динамо». Донецький «Металург» чинив гідний опір іменитому конкурентові. Та ще й мав можливість першим відкрити рахунок. Але Мгуні, коли вийшов сам на сам із Бойком, не влучив у порожні ворота. На думку наставника донеччан Миколи Костова, гра епізодами була досить рівною. «Однак ми пропустили гол у контратаці, який і виявився вирішальним», — сказав він.
Валерій Газзаєв підопічних не вихваляв, а намагався оцінити їхні дії об’єктивно.
— Непростий матч, дуже важка гра. Непоганий вигляд мав і «Металург»: у першому таймі, коли ми пропустили контратаку, гості лише дивом не забили. А так, у цілому, задоволений результатом. У нас через кожні два дні на третій матчі, тому зараз команда грає на результат. Звичайно, у нас були можливості, щоб забити більше, але все одно я задоволений грою, особливо в другому таймі. Команда в цілому виглядала непогано функціонально, незважаючи на те, що п’яту зустрічі проводить за останні дні. На жаль, сьогодні перед грою ми зазнали непередбаченої втрати. Довелося госпіталізувати Ярмоленка з діагнозом «отруєння». Тепер Андрію три дні доведеться пролежати в лікарні. От такі трапляються моменти.
— Сьогодні «Аякс» грав із «Гронінгеном» у чемпіонаті Нідерландів. Ви бува не дивилися цей матч?
— Дивився. В «Аякса» була перевага в першому таймі й хвилин двадцять у другому. У цілому склалося враження, що в кінцівці футболісти «Аякса» підсіли фізично. «Гронінген» забив два м’ячі, міг і перемогу вирвати. Така само ситуація була й у матчі з ПАОКом у Лізі чемпіонів. Безпосередньо на матчі були присутні мої асистенти Микола Латиш і Олег Лужний, тому зберемо інформацію й ґрунтовно підготуємося до майбутнього матчу.
Утім, нам ще необхідно зіграти з «Ворсклою». 16 футболістів нашої команди викликано до різних національних та молодіжних збірних, і, звичайно, це велика проблема для нас. Я не розумію, для чого зробили гру з резервним складом Нідерландів. У такому разі треба було викликати й резервний склад збірної України. Адже, приміром, переглядати Шевченка, вважаю, нема рації. У нас попереду найважливіший матч Ліги чемпіонів, і зараз ми проведемо три поєдинки через два дні на третій. Гадаю, тренер збірної міг піти на поступки, бо міжнародні ігри в Лізі чемпіонів — це коефіцієнт для країни. А в товариському матчі тренерський штаб збірної міг подивитися й найближчий резерв...