Авіамодельний спорт. Успішно виступив у Німеччині на чемпіонаті Європи з кордових моделей представник львівської організації Товариства сприяння оборони України Ігор Сафіяник. У змаганнях в класі 3,5 м3, де йшла гостра суперечка, за результатами трьох спроб (залік — за кращою з них) наш посланець виборов срібну медаль!
Це, зрозуміло, не перша нагорода знаного майстра. Пригадаймо хоча б 2008 рік, коли Ігор досяг подвійного успіху. Відзначився не лише в першості Європи, а й виграв багатоетапні змагання «Великого шлему» в особистому заліку. Сафіяник окрім Кубка Європи отримав у нагороду ще й двигун від італійського виробника Гуалтієро Пікко для своєї кордової моделі. І от тепер, як бачимо, українець використав його, як-то кажуть, з толком.
У Німеччині відбулося також засідання Європейської федерації з кордових моделей. На ньому прийняли рішення наступний чемпіонат Європи і фінал змагань «Великого шлему» провести у Стрию, що на Львівщині. Звичайно, це вияв поваги до України і наших спортовців.
Володимир ШКОРУП, старший тренер відділу авіації і спорту ЦК ТСО України.