Після 20 років керівництва обласною організацією Компартії херсонські комуністи змінили лідера. Сімдесятирічний Георгій Найда поступився кріслом Анатолію Тарановському, який до обрання очолював організацію КПУ в Новотроїцькому районі.
Безумовно, з іменем Георгія Найди пов’язано багато чого в історії Херсона. Він став останнім першим секретарем міськ-кому партії перед завершенням епохи «розвинутого соціалізму», а після заборони діяльності Компартії, маючи диплом морського інженера, пішов працювати докером у порт. З 1994 по 1998 рр. був обраний депутатом Верховної Ради по Суворовському округу міста Херсона за висуванням від Компартії. Відомий сміливими критичними оцінками, Георгій Найда не раз ставав опонентом діючої влади, чим, безперечно, викликав симпатію своїх прибічників і дратував адмінсистему. У 2002-му, коли Георгій Іванович балотувався на посаду міського голови, побоюючись, що херсонці оберуть авторитетного комуніста, діюча влада доклала всіх зусиль, щоби цього не сталося. У бюлетені кандидатів на посаду херсонського голови було внесено нікому не відомого кочегара з Києва на прізвище Найда. В Херсоні він навіть не з’явився, але, маючи ім’я Анатолій, згідно з алфавітом, кочегар опинився у бюлетені попереду Георгія Найди.
Кажуть, тоді кількість голосів, відданих обом Найдам, та кількість бюлетенів, визнаних недійсними через закреслені «галочки» проти одного з Найд та поставлені проти іншого, перевищила голоси обраного кандидата.
Нинішній очільник комуністів Анатолій Тарановський свого часу став відомий тим, що Новотроїцька районна організація виступила проти того, щоб до збирання відомостей про Голодомор залучали місцевих учнів, мотивуючи, що «це калічить свідомість дітей».
 
Херсон.