Футбол. Ліга Європи. Третій кваліфікаційний раунд. Матчі у відповідь. 5 серпня. Обидва українські клуби, котрі виступали на цьому етапі, із завданням впоралися. Хоча вони провели свої матчі не бездоганно. Але в підсумку взяли гору і продовжують виступи в турнірі.
«Зестафоні» (Грузія) — «Карпати» (Україна, Львів). 0:1. Гол: Кожанов, 90+1. Перший матч — 0:1.
«Зестафоні»: Квасхвадзе, Аладашвілі, Оніані, Гідешелі, Еліава, Дзарія (Бабунашвілі, 58), Даушвілі (Бенашвілі, 81), Грігалашвілі, Апціаурі, Іонанідзе, Двалі (Цинамджвіршвілі, 65). Тренер — Георге Гегучадзе.
«Карпати»: Тлумак, Федецький (Г. Баранець, 90+2), Тубич, Мілошевич, Ощипко (Овелар, 32), Ткачук, Годвін, Худоб’як, Кожанов, Батіста, Зеньов (Гурулі, 45+4). Тренер — Олег Кононов.
Рефері — Томмі Ск’єрвен (Норвегія).
Зестафоні. Стадіон «Дато Абашидзе». 4 100 глядачів. 27 градусів.
Активні господарі, враховуючи мінімальну поразку в першій зустрічі у Львові, намагалися за найменшої нагоди атакувати, бити по воротах з різних дистанцій. Отож, в оборони «Карпат» і Тлумака легкого життя не було.
І така напруга тривала до того моменту, поки гості не забили м’яча. «Карпати» розіграли ефектну комбінацію, яку потужним і влучним ударом завершив Кожанов.
Варто сказати й про надзвичайну подію, котра трапилася в першому таймі. На стадіоні зникло освітлення (33-я хвилина). Команди залишили поле. І пауза тривала впродовж двадцяти хвилин.
«Дніпро» (Україна, Дніпропетровськ) — Спартак» (Сербія, Суботіца). 2:0. Голи: Селезньов, 45, Голек, 48. Перший матч — 1:2.
«Дніпро»: Каніболоцький, Лобжанідзе, Русол, Чеберячко, Денисов, Кравченко (Ротань, 30), Калиниченко (Назаренко, 75), Ферейра, Коноплянка, Селезньов (Гоменюк, 71), Голек. Тренер — Володимир Безсонов.
«Спартак»: Лабус, Стеванович, Шарац, Симович, Братич, Адамович, Торбіца, Веселинов, Убіпарич (Мірич, 46 ), Антонич, Пушкарич. Тренер — Драган Миранович.
Рефері — Штефен Штудер (Швейцарія).
Дніпропетровськ. «Дніпро-Арена». 30 000 глядачів. 27 градусів.
Перед «Дніпром» стояло завдання виправити ситуацію, котра виникла після першої зустрічі. Насамперед від дніпрян вимагалася висока налаштованість на боротьбу. І вони змогли її досягти, провівши досить змістовну зустріч.
Традицію забивати в кожному матчі продовжив господар другого поверху Селезньов. Зробив це Євген, влучно пробивши головою, перед самою перервою. Приємно, що і в другому таймі «Дніпро» не поступався ініціативою, діяв першим номером, демонструючи наступальний і гострий футбол.
Одразу після відпочинку українці збільшили перевагу в рахунку. І довели цей матч до переможного завершення з потрібним результатом.