Коровай менший, ніж планували
Аграрії Херсонщини завершили збір ранніх зернових. Урожай скошено на 644 тис. га, при цьому середня врожайність становить 29 центнерів з гектара. До загальної обласної «комори» намолочено 1,348 млн. тонн зерна, де основна частка — 900 тисяч тонн — озима пшениця.
Цьогорічний коровай виявився меншим від прогнозованого, який планувався в межах 1,83 млн. тонн. Для порівняння: у 2009 році зернових та зернобобових в регіоні зібрали 1 млн. 768 тис. тонн, повідомляє Світлана Анедченко.
На хлібозаготівельному пункті помер 28-річний працівник
Інспектори з охорони праці розслідують причини смерті 28-річного працівника ТОВ «Привільнянський хлібозаготівельний пункт», що у Солонянському районі. Як повідомили в територіальному управлінні Держгірпромнагляду по Дніпропетровській області, чоловік раптово знепритомнів, коли розгортав зерно на території зерносховища. Одразу був доправлений до лікарні, де того самого дня помер. Остаточні обставини та причини смерті з’ясовуються, інформує наш власкор Тетяна КОЛЯДИНСЬКА.
Дощі пригальмували косовицю
Про справи на жнивному полі Закарпаття звітували на обласній нараді керівники управлінь агропромислового розвитку краю.
Начальник головного управління агропромислового розвитку області Іван Паук поінформував: у жнивах задіяно півтисячі комбайнів, зернові скошено на третині площ. Це дещо менше порівняно з аналогічним минулорічним періодом.
— Уповільнення темпів збирання спричинено погодними умовами — надмірні опади у другій декаді липня негативно вплинули на хід жнив. Тому, доки дозволяє погода, треба пришвидшити темпи робіт, — наголосив заступник керівника ОДА Віктор Феєр.
Водночас середня врожайність в області становить 24,8 центнера зерна з гектара. Найвищі показники у сільгоспвиробників Мукачівського та Ужгородського районів — 27,1 і 26,9 центнера на круг відповідно. Найменше зернових сьогодні збирають у Берегівському районі.
Одночасно триває підготовка і до сівби озимих під урожай-2011. Обсяги визначені — понад 36 тисяч гектарів, повідомляє наш власкор Василь НИТКА.