Під час сьомої сесії Верховної Ради України шостого скликання Комітет з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму планує підготувати, розглянути і внести до сесійної зали з пропозиціями понад 40 законопроектів. Про це повідомили в інформаційному управлінні апарату Верховної Ради. Зокрема, до другого читання передбачається підготувати проект закону про волонтерський рух (реєстр. № 5266). Наразі підготувати такий законопроект авторський колектив — народних депутатів Владислава Каськіва, Андрія Шевченка, Євгена Суслова, Руслана Князевича та Юрія Мірошниченка — спонукало те, що нині в країні відбувається чимало заходів, у тому числі загальнодержавного значення, успішна реалізація яких значною мірою залежить від залучення необхідної кількості та належної підготовки волонтерів. Зокрема, це стосується проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу у 2012 році.
Водночас автори відзначили, що у вітчизняному законодавстві відсутній нормативний акт, який визначав би організаційні та правові засади здійснення волонтерської діяльності. Власне, даний проект визначає правовий статус волонтера, волонтерської організації, їх права та обов’язки, принципи та учасників цієї діяльності, види, засади та напрями здійснення волонтерської діяльності, а також джерела фінансування. Законопроектом передбачається врегулювання взаємовідносин між учасниками волонтерської діяльності та визначення державної політики у цій царині.
Крім цього, як заплановано, члени комітету працюватимуть над питаннями законодавчого врегулювання проблем усиновлення; державної підтримки розвитку фізичної культури і спорту, спортивної діяльності, державної молодіжної політики; забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; розвитку інфраструктури туризму тощо. Водночас на листопад 2010 року заплановано виїзне засідання комітету, на якому планується розглянути питання щодо дотримання Харківською обласною державною адміністрацією вимог законодавства щодо організації і проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу. Комітет також планує взяти участь в установчих зборах з нагоди створення Молодіжної громадської ради при Голові Верховної Ради України, а також заходах з нагоди Всесвітнього дня туризму (27 вересня), Міжнародному «круглому столі» організаторів літнього оздоровлення та відпочинку.