Ці кошти планують отримати від інвесторів на реалізацію п’яти національних проектів, до яких передбачають залучити кращих фахівців із кадрового резерву Президента України.
Президент визначив п’ять національних проектів із приблизним обсягом фінансування 40 млрд. грн., а також ще 10 перспективних напрямів, які становитимуть другу хвилю інвестиційних надходжень. Про це заявив народний депутат, керівник робочої групи з національних проектів Комітету економічних реформ Владислав Каськів на вчорашній прес-конференції в медіа-холі ІМК. «Ключовими критеріями реалізації національних проектів є їх реалістичність і швидкість виконання», — наголосив народний депутат.
«У системі державної влади буде вперше застосовано принцип проектного управління. Реалізація національних проектів гарантує залучення значного обсягу інвестицій і розвиток стратегічних напрямків економіки без використання бюджетних коштів. І це є головним принципом», — повідомив В. Каськів.
За його словами, національні проекти мають стратегічне значення для окремої галузі економіки, регіону чи вирішення соціальної проблеми. Крім того, подібні проекти мають обмежений термін реалізації (до 4 років) та чіткий обсяг фінансування (не менш як 300 млн. грн.).
До виконання національних проектів будуть залучені кращі фахівці з ринку, що переважно належать до кадрового резерву Президента України.
«Я гарантую, що в рамках реалізації національних проектів корупція буде дорівнювати нулю, адже їх реалізація відбуватиметься не за бюджетні кошти, а за участю першокласних міжнародних компаній з найвищою репутацією і за виключно прозорою схемою — від підбору людей до ухвалення управлінських рішень», — заявив В. Каськів.