Більше сорока жителів Гайсинського району на Вінниччині доставлено протягом трьох тижнів до місцевої лікарні із симптомами застуди. 

Половина з них — із села Краснопілка. Дехто з хворих звернувся по допомогу до медиків у Київ, а також у райцентр Христинівка Черкаської області. Нині у Гайсинській районній лікарні перебуває учениця Краснопільської школи. За словами родичів пацієнтки, спочатку їй встановили діагноз «ангіна», тепер лікують запалення легенів.
Сільський голова Краснопілки Алюма Лабутіна каже, що симптоми захворювання у всіх були однакові —  передусім висока температура, до сорока градусів. «До нас приїздили фахівці районної санепідемстанції, — продовжує сільський голова. — Брали воду з криниць, овочі, фрукти, але поки що результати не повідомили...» У всіх хворих району взяли проби на каліфорнійський грип, повідомила головний санітарний лікар Вінницької області Валентина Зайцева. На щастя, цієї недуги не виявлено. За словами В. Зайцевої, застуду провокує спека, під час якої люди масово вживають холодну воду. Тим часом жителі Краснопілки висувають свою версію: мовляв, збудник хвороби могли завезти разом із птицею, вирощуванням якої займаються у місцевому господарстві, повідомляє наш власкор Віктор СКРИПНИК. Загалом на Вінниччині, як і у згаданому Гайсинському районі, зафіксовано незначне збільшення застудних захворювань порівняно з літнім періодом минулого року.