Експерти Всесвітньої організації інтелектуальної власності обговорили з головою Державного департаменту інтелектуальної власності України Миколою Паладієм питання подальшого співробітництва. 
Зокрема, йшлося про підготовку проекту дослідження на тему «Використання торговельних марок і географічних назв з метою створення, розвитку й посилення національного іміджу в країнах з перехідною економікою».
Вели мову про те, що малий бізнес недостатньо знайомий із проблемою. Бізнесменам легше зрозуміти мову грошей, ніж суть і вигоди використання торговельних марок і географічних назв. Але рано чи пізно стане очевидним для всіх комерсантів, що ця практика не заважає бізнесу, а навпаки, приносить прибуток. Як з’ясувалося, покупець готовий доплачувати за бренд, одержуючи комплексну інформацію про компанію, продукт чи послугу.
Микола Паладій зазначив, що законодавча база України в сфері інтелектуальної власності повністю відповідає міжнародним стандартам. Він констатував, що 16 вищих навчальних закладів країни готують фахівців для цієї галузі. Але висококваліфікованих юристів не так багато, рівень знань молодих фахівців треба підвищувати й закріплювати практикою.
Одним із пріоритетних напрямів діяльності залишається вдосконалення роботи судів різних інстанцій. Є ідея створення спеціалізованого патентного суду.