Петровська загальноосвітня школа № 1 — одна з базових у Червоногвардійському районі, у ній навчаються близько 800 учнів, працюють 56 учителів. Тетяна Кошова очолює ЗОШ із 1992 року.

— Мама, дивися, яка форма — точно таку нам у школі показували! — захоплено вигукнуло симпатичне дівча років восьми. Продавщиця посміхнулася: «Ти з якої школи, красуня?»

— З найкращої!

— З Петровської першої, чи що?

Для багатьох дорослих «найкраща» — це та, в якій вони навчалися. Маленька, велика, міська, сільська — не важливо. Петровська ЗОШ № 1 стала рідною для більш як трьох тисяч випускників. Стільки учнів закінчили її за 35 років.

Сьогодні вона — учасник державної цільової соціальної програми «Школа майбутнього».

У ній три комп’ютерні класи, два мультимедійні комплекси, два спортивні й актовий зали, їдальня, бібліотека, 43 кабінети. Є музей історії, свій сайт, випускають газету.

Протягом багатьох років школа співпрацює із сільською радою, на її базі організовано підготовчі курси для абітурієнтів.

Четверта частина педагогічного колективу — колишні учні.

Випускники після закінчення навчання отримують права водія категорії «В» і «С» або фах продавця.

 

Крим.

Замість коментарю

Розповідає сільський голова Володимир Ганага:

— На території сільради розташовано чотири школи, у яких навчаються близько 1900 дітей. Громада допомагає в проведенні ремонтів, придбанні комп’ютерної техніки, аудіовідеоапаратури, спортінвентарю й облаштуванні дитячих майданчиків.

Дедалі гучніше говорять про закриття шкіл І—ІІ ступеня (їх у нас дві). Ми проти цього. Освіта консервативна за своєю суттю. І в її реформуванні важливо дотримуватися принципу «не нашкодь».