Під стінами столичної міськдержадміністрації велолюбителі завтра проведуть акцію під назвою «Велонаїзд». Вони вчергове вимагатимуть негайно облаштувати у Києві спеціальні доріжки. Відповідного листа профільна асоціація вже відправила першому заступнику міського голови Олександру Попову. Привід для акції — смерть ще одного велосипедиста після наїзду автомобіля:
— У понеділок вночі на мосту Патона збили велосипедиста, знову загинула людина. Цієї трагедії можна було б уникнути, якби на мосту уже була прокладена велодоріжка, — заявляє заступник голови Асоціації велосипедистів Києва (АВК) Дмитро Александров.
Згідно з інформацією АВК, загиблому був 31 рік, він працював дизайнером в одній з фірм Києва. Інспектори з’ясували, що велосипедист їхав за правилами, а водій на швидкості збив його і протягнув по дорозі, повідомили «Українські новини».
Нагадаємо, у 2008 році любителі двоколісного транспорту вже проводили під стінами КМДА подібну акцію, в результаті якої вдалося домогтися зустрічі з Леонідом Черновецьким і підписання розпорядження про облаштування велодоріжок. Серед іншого це розпорядження передбачало облаштування доріжки на мостах Патона та на Московському з терміном виконання до кінця 2008 року, кажуть у асоціації. Однак віз, як бачимо, і нині там. Чи видасться завтрашній «наїзд» результативнішим за попередній і чи матимуть 15 тисяч столичних велолюбителів безпечні для життя дороги, покаже час.