Туристичний клуб для людей з обмеженими фізичними можливостями створюють у Вінниці за кошти, отримані під час перемоги у конкурсі проектів розвитку територіальних громад області. Проект «Створення умов для доступного туризму та активного відпочинку людей з інвалідністю» розробили члени Вінницької громадської організації «Гармонія» за підтримки міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
За словами Раїси Панасюк, голови «Гармонії», жоден заклад відпочинку в регіоні не може надати послуг для людей на візках. «Цей проект фінансово сприятиме створенню додаткових умов для відпочинку людей з обмеженими фізичними можливостями, — уточнює Раїса Панасюк. — Раїса Панасюк. — Уже закупили для цього спеціальне обладнання — кухонний інвентар для приготування їжі, туристичні палатки, спальні мішки, біотуалети тощо. В організації відпочинку нам допомагатимуть волонтери. Їхня підтримка особливо знадобиться в туристичних походах...»
Перший такий похід запланували здійснити до національного історичного комплексу «Буша», що в Ямпільському районі Вінниччини. Людям з інвалідністю запропонують також побувати у відомому за межами краю і держави центрі з виготовлення кераміки — у селі Бубнівка Гайсинського району. Здійснити перші два походи мають намір уже цього місяця. В перспективі у рамках проекту створять перший на теренах краю Туристичний клуб для людей з обмеженими фізичними можливостями.