Комуністи не допустять, щоб в Україні була проведена квартирна реприватизація. Про це заявив народний депутат, член фракції комуністів Алла Александровська.
Вона вважає, що, розпочавши хвилю підвищення тарифів на послуги ЖКГ і вводячи пеню за несвоєчасність виплат по них (це при тому, що сотням тисяч українських громадян систематично не виплачують або затримують заробітню платню), держава свідомо йде на зниження платоспроможності трудівників і втягує їх у боргову кабалу.
«Складається враження, що дехто з політиків — ставлеників олігархічних кланів — активно лобіює систему масового відбирання квартир у їхніх власників через підвищення тарифів і нарахування прогресуючих штрафів за їхню несвоєчасну виплату», — вважає Алла Александровська.
Переділ квартирної власності в Україні, як повідомляє прес-служба КПУ, можуть провести в наступний спосіб. Спочатку підвищать тарифи, які будуть непід’ємними для найнезахищеніших верств населення (а це більшість наших співгромадян). Потім неплатоспроможні власники квартир потраплять у таку систему штрафів із прогресуючим нарахуванням відсотків, що через рік-два їхні домівки пустять з молотка.
«Вилучені в такий спосіб квартири надійдуть для перепродажу до якогось спеціального державного фонду, нібито для забезпечення соціальним житлом черговиків (уявіть, які корупційні можливості для чиновників всіх мастей!), а потім усе по колу: не одержав зарплату, не заплатив, сів на «штрафну голку», лишився житла. Ми цього не допустимо», — резюмувала депутат-комуніст Алла Александровська.