Понад тисяча осіб та більше шістдесяти одиниць техніки, у тому числі й від МНС, Держкомлісгоспу і Міноборони, гасили лісову пожежу на площі понад 300 га на території Новомосковського військового лісництва. До місця надзвичайної ситуації було додатково направлено особовий склад та техніку від головних управлінь МНС у Запорізькій, Полтавській та Харківській областях, а також гелікоптер Мі-8 з водозливним пристроєм. На вчорашній ранок, повідомили в Центрі пропаганди Головного управління МНС у Дніпропетровській області, пожежу вдалося локалізувати, але упродовж дня рятувальники повторно обстежували район та гасили окремі осередки загоряння. Жертв, постраждалих та загрози населеним пунктам немає.
Попередня причина виникнення пожежі — необережне поводження з вогнем. Прокурор Дніпропетровської області порушив кримінальну справу проти директора військового лісгоспу за фактом службової недбалості, що спричинило важкі наслідки: завдало інтересам держави великих збитків — знищило 350 га лісу першої категорії, повідомили в прес-службі прокуратури області, передає наш власний кореспондент у Дніпропетровській області Тетяна КОЛЯДИНСЬКА.
Загалом за останню добу в країні підприємства держлісгоспу ліквідували 34 лісові пожежі. Найбільше їх виявлено і ліквідовано підприємствами Донецького обласного управління лісового та мисливського господарства — вісім. Управління МНС у Київській області вчора заспокоїло мешканців столиці — загоряння торфу, яке кілька днів тому спричинило задимлення міста, ліквідовано. Проте спекотна погода й надалі створює надзвичайно пожежонебезпечну ситуацію, тому фахівці з МНС просять громадян бути дуже обачними з вогнем цими днями. А на заході країни потерпають від іншої природної стихії. Через буревій, який пройшовся Рівненською та Волинською областями, там учора було знеструмлено 45 населених пунктів. До відновлення електропостачання населених пунктів залучено бригади обленерго.