Учора Голова Верховної Ради України Володимир Литвин взяв участь у засіданні РНБО, яке відбулося в Криму під головуванням Президента України Віктора Януковича. Засідання було присвячене протидії загрозам пожеж в Україні. У ньому також взяли участь голови облдержадміністрацій та члени уряду Криму.
Відкриваючи засідання РНБО, Президент України підкреслив, що його останнім часом непокоїть ситуація в регіонах з пожежонебезпекою. «Я зробив перевірку та побачив, що рішення уряду не виконуються», — сказав глава держави. За його словами, ніхто не перекопав дороги, ніхто не виставав пости, ніхто не врахував рішення уряду, військові продовжують проводити бойову підготовку. Віктор Янукович додав, що останнім часом в Луганській області, на Київщині та в інших регіонах були поодинокі випадки пожеж. Гарант Конституції зауважив, що треба закрити всі входи в ліси, жодних навчань з бойової підготовки. «Ми повинні зберегти врожай — хліб», — наголосив він. «Треба вжити найжорсткіших заходів для того, щоб ми не допустили пожеж, треба захистити країну, — сказав він. — Я їду до Києва і моніторитиму ситуацію цілодобово». Глава держави підкреслив, що по кожному випадку повинна бути інформація. Також він звернувся до ЗМІ, щоб вони роз’яснили людям пожежонебезпечну ситуацію в державі, а якщо треба — видали листівки.
«Нам треба витримати два-три тижні, поки триватиме така спека», — сказав В. Янукович, нагадавши, що далі синоптики обіцяють зниження температури.
 
Крим.