Вони дозволять здійснити прорив у конкурентоспроможних магістральних галузях економіки, гарантовано залучать певні інвестиції і вирішуватимуть соціальні проблеми на окремих територіях.
Днями Президент України Віктор Янукович зустрівся з народним депутатом, керівником робочої групи Комітету з економічних реформ Владиславом Каськівим, повідомляє прес-служба глави держави.
Під час розмови парламентарій доповів Президенту про пропозиції щодо реалізації в Україні великих національних проектів у контексті тих реформ, які нині здійснюються в нашій державі.
В. Янукович наголосив, що реалізація таких національних проектів є дуже важливою. «Великі національні проекти нам потрібно просувати, зробити їх пріоритетними. Саме вони стануть центром зростання економіки. Це — головна ідея», — заявив Президент України.
Народний обранець зазначив, що національні проекти «є реальним практичним майданчиком для реалізації реформ», над якими сьогодні працює влада країни. За його словами, йдеться про проекти, які дозволять здійснити прорив у конкурентоспроможних магістральних галузях економіки, а також гарантовано залучать певні інвестиції у національну економіку, що надзвичайно важливо в період подолання кризи.
«Національні проекти можливо реалізувати тільки за наявності високої політичної волі», — зазначив В. Каськів, кажучи про важливість підтримки у цьому питанні з боку глави держави. За словами керівника робочої групи, йдеться про проекти, які матимуть стратегічне значення для нашої країни, принципово впливатимуть на окремі галузі економіки чи вирішуватимуть соціальні проблеми на окремих територіях.
Після завершення зустрічі керівник робочої групи повідомив, що можна говорити про фактичний початок фази практичної реалізації реформ на базі національних проектів. «Президентом сьогодні затверджено п’ять національних проектів, які вже незабаром почнуть реалізовуватися. Ці та інші проекти будуть розглянуті на засіданні Комітету з економічних реформ, що відбудеться невдовзі, і, очевидно, після цього будуть представлені громадськості», — сказав В. Каськів.