«Місцеві вибори — крок до об’єднання демократичних сил» — під такою назвою вчора в УНІАН відбулася прес-конференція народного депутата, члена фракції «НУ—НС» Кирила Куликова. Парламентарій повідомив, що минулого тижня він написав заяву про вступ до партії «Єдиний центр». Крім того, обранець додав, що входитиме в політраду і керувати київською міською організацією «ЄЦ».

За словами К. Куликова, пропозицію вступити в партію він одержав від Віктора Балоги (глава партії), коли той ще очолював секретаріат Президента. Але тоді від пропозиції відмовився. Нинішнє рішення, зазначив парламентарій, було зваженим і важким.
«Я зробив вибір не у бік коаліції, а у бік опозиції. Вибір у бік опозиції платним не буває. Увійти за гроші в коаліцію можна, а увійти за гроші в опозицію — видається досить смішним», — сказав він.
К. Куликов підкреслив, що об’єднався з «Єдиним центром» «не як з партією», а як «із майданчиком, що надає можливість на базі цього майданчика об’єднати демократичні сили й показати, що в країні реальна, сильна, вагома опозиція».
Ключовим і першочерговим завданням новоспеченого члена політради «Єдиного центру» буде ініціювання виборів у Києві 31 жовтня (нагадаємо, що, згідно із законом, цього дня волевиявлення громадян в столиці України не відбудеться), де «ЄЦ» намагатиметься провести якомога більше депутатів в Київраду і стати справжньою боєздатною одиницею. На переконання депутата, вибори градоначальника та Київради мають відбутися. «Якщо законопроект буде відхилено Верховною Радою, ми скликатимемо загальноміський референдум», — наголосив Кирило Куликов.