Севастопольська влада очікує збільшення кількості родин, які одержують субсидії. За словами заступника голови міськдержадміністрації Ірини Цокур, такі прогнози грунтуються на нещодавній постанові уряду, в якій для працюючих громадян поріг призначення субсидії з оплати послуг ЖКГ знижено з 20 до 15 % від загального доходу родини.

Поки що допомогу від держави змогли оформити тільки 133 родини. У Севастополі шістдесят шість тисяч жителів користуються пільгами в оплаті послуг ЖКГ за рахунок державної скарбниці, ще десяти тисячам доплачує міський бюджет. Різними виплатами від держави охоплені 24 севастопольські сім’ї.

При цьому борги городян перед комунальниками, за повідомленням ще одного заступника голови СМДА Ігоря Локтіонова, теж вражають: «Заборгованість населення перед РЕПами — близько 11 мільйонів гривень. Такого ніколи ще не було. Це викликає збої й проблеми в роботі комунальних підприємств».

Одна із причин низької платіжної дисципліни споживачів комунальних послуг — заборгованість міських підприємств у зарплаті. Сьогодні вона становить більш як 6,5 млн. грн. Практично весь борг припадає на російське судноремонтне підприємство «Лазарівське адміралтейство». За словами Ірини Цокур, наші чиновники вже кілька разів зверталися до міністра оборони РФ із проханням розв’язати цю проблему.