Учора біля адміністрації Президента пройшла акція протесту «Дунаївці — не Чорнобиль!». Мітингувальники з Хмельниччини розгорнули наметове містечко і обіцяють, що не покинуть його, доки їхнє питання не вирішиться. Як розповів організатор акції, депутат Хмельницької облради Олесь Вітряний, до цього кроку їх підштовхнула бездіяльність місцевих органів влади.
— Уже три роки в Дунаївцях ведеться абсолютно незаконне виробництво пінопласту. Це фактично підпільний цех, який не має жодних дозволів. Але всі заплющують на це очі. А тим часом стоїть неймовірний сморід, викиди перевищують усі допустимі норми. Люди скаржаться на постійне погане самопочуття, почастішали алергічні реакції, хворіють діти.
Нагадаємо, боротьба за закриття підпільного виробництва в Дунаївцях триває вже два роки. Впродовж цього часу мешканці неодноразово перекривали автомобільну трасу Хмельницький—Чернівці. Виробництво обіцяли закрити попередній голова облдержадміністрації Іван Гавчук і теперішній Василь Ядуха, однак віз і нині там.
Тож наметове містечко під стінами адміністрації Президента, обіцяють протестувальники, стоятиме аж доки цю надзвичайну екологічну проблему в їхньому місті не буде вирішено. Щоправда, реакція президентської адміністрації поки що невідома, адже всі чиновники на чолі з Віктором Януковичем нині у відпустках.
М. К.