У райцентрі Володарську-Волинському на Житомирщині почала працювати мобільна установка з доочищення водопровідної та артезіанської води. Обладнання виготовлено на Коростенському заводі хімічного машинобудування. Особливість технології в тому, що вода проходить тринадцять ступенів очищення. Це вкрай важливо для такого регіону, як Житомирщина, надра якої багаті на різні елементи з таблиці Менделєєва, у тому числі й на шкідливі для людини.
Оскільки в результаті очищення виходить вода, яку можна назвати мертвою, установка водночас збагачує її необхідними мінералами. Тож після проходження через спеціальний пристрій вона стає подібною до структурованої води організму людини. Ініціатор розвитку мережі мобільних станцій Петро Жданюк зазначив, що бювети, де за невелику плату можна буде набрати таку воду, стоятимуть і в інших населених пунктах.
 
Житомирська область.
На знімку: воду з установки дегустують селищний голова Володарська-Волинського Валентина Онофріюк (ліворуч) і начальник ГУ ЖКГ та енергозбереження ОДА Володимир Збаражський.