Лідер політичної партії «Фронт змін», народний депутат Арсеній Яценюк закликає Кабінет Міністрів профінансувати Аграрний фонд у повному обсязі, щоб не допустити дефіциту хліба в Україні. Про це повідомляє прес-служба ФЗ.

«Аграрний фонд повинен отримати кошти в повному обсязі», — наполягає політик. На його переконання, держава має збільшити обсяги закупівель, щоб не допустити дефіциту хліба.
До того ж, наголосив Арсеній Яценюк, закупівельні ціни необхідно підняти до ринкового рівня. «Вітчизняного виробника треба не грабувати, а підтримувати, і тим самим не дозволити спекулянтам скупити зерно за безцінь», — переконаний він.
Також лідер «Фронту змін» закликає Держрезерв негайно включитися в схему закупівель. «Потрібно повернути все те, що вкрали з державних резервів і чого не вистачає на складах, хоча є в наявності за документами», — сказав він, додавши, що це саме стосується й Аграрного фонду.
Арсеній Яценюк закликає уряд негайно скласти реальний зерновий баланс і шукати можливості імпортування зерна в разі його нестачі.