Упродовж сьомої сесії Верховної Ради України шостого скликання Комітет з питань свободи слова та інформації планує опрацювати та підготувати до розгляду в сесійній залі близько 50 законопроектів. Про це повідомили в інформаційному управлінні апарату Верховної Ради.
Згідно із затвердженим народними депутатами планом роботи комітету, до повторного другого читання передбачається підготувати проекти законів про доступ до публічної інформації (реєстр. № 2763); про внесення змін до Закону України «Про рекламу» (щодо приведення у відповідність до Європейської конвенції про транскордонне телебачення) (реєстр. № 3081); до другого читання проект закону про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (щодо приведення окремих положень цього Закону у відповідність до Конституції) (реєстр. № 3140); до повторного першого читання законопроект про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (щодо регулювання трансляції програм і передач з платними інтерактивними конкурсами) (реєстр. № 4510).
Крім цього, члени комітету працюватимуть над питаннями законодавчого врегулювання проблем свободи слова, створення системи суспільного телерадіомовлення, реформи державної та комунальної преси, захисту суспільної моралі, гарантій рівності парламентських партій при висвітленні їх діяльності державними теле- і радіоканалами, державно-правових гарантій захисту професійної діяльності журналістів тощо.
Планується також, що комітет проведе виїзні засідання з порядком денним «Про факти утисків регіональних засобів масової інформації місцевими органами самоврядування та державними адміністраціями» та «Проблеми роздержавлення друкованих засобів масової інформації».
Заплановано також проведення комітетських слухань (спільно з Комітетом з питань транспорту і зв’язку) на тему: «Впровадження цифрових стандартів мовлення в Україні». А також «круглих столів» на теми: «Законодавче забезпечення свободи слова та підвищення якості журналістської діяльності в Україні» (спільно з Центром стратегічних досліджень), «Зовнішні та внутрішні впливи на інформаційну безпеку соціокультурного простору та інформаційний суверенітет України», «Європейські стандарти надання послуг транскордонного мовлення» (за участі Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Інституту медіа-права), «Реформування державної та комунальної преси».