Як і рік тому, приміщення Тернопільського міськрайонного суду та прокуратури області у чорному диму від палаючих шин. Під стінами — пікети з прапорами, плакатами, протестувальники — у балаклавах...
Акції протесту організували представники «Правого сектору», які вважають, що правоохоронці переслідують патріотів. У січні вони спільно з іншими активістами провели люстрацію суддів у райцентрі Кременці, внаслідок чого двоє з них опинилися у сміттєвому баку. За вчинену наругу один з активістів перебуває під домашнім арештом, над іншим 2 лютого мав відбутися суд у Тернополі. Однак судове засідання під тиском учасників протесту перенесли. Тоді протестувальники вирушили до прокуратури області, де вимагали закриття кримінального провадження стосовно активістів.
З ініціативною групою зустрівся прокурор області Юрій Гулкевич. Дійшли згоди щодо повторного вивчення матеріалів справи. Проте «Правий сектор» наполягає на діалозі у форматі: прокуратура, міліція, влада за участю його представників. Бо знову будуть пікети, на цей раз — під облдержадміністрацією.