Незвичний вид туризму придумали у місті Моршин на Львівщині — по болотах, гірських масивах, важкодоступних місцинах на броньованій розвідувальній машині. Охочих відчути таку екстремальність з кожним днем більшає.

— Усе почалося з того, що в одній із військових частин «списали» БРДМ-2, — розповідає Ярослав Друль, керівник фірми, що займається наданням туристичних послуг. — Цю машину випустили ще у сімдесятих роках минулого століття, вона вірою-правдою прослужила військовикам, а наразі стала купою металу. Придбавши у військового відомства цю техніку, довелося докласти чималих зусиль, щоб довести її до пуття та пристосувати до туристичних подорожей. Для цього з машини зняли гармату, вирізали верхню броню, щоб туристи мали оглядовий простір, встановили засоби безпеки.
Перше туристичне «форсування» влітку цього року припало на гористу місцину. Броньовик успішно подолав дистанцію, а туристи отримали позитивні емоції. Загалом гірські маршрути — найпопулярніші. Хоч є і ті, хто полюбляє форсування боліт, як от нещодавно група відпочивальників з Білорусі.
На знімку: керівник туристичної фірми Ярослав Друль і мешканці Моршина Віталій Діжак та Ігор Юрків на туристичному броньовику.