Днями ЗМІ, з посиланням на джерело у правоохоронних органах, оприлюднили версію трагедії у запорізькому храмі. Нагадаємо, від вибуху у Свято-Покровській церкві 28 липня кілька віруючих потрапили до лікарні, одна жінка загинула. Отож у повідомленні сказано:
— Вибух у запорізькому храмі влаштували двоє шахраїв, котрі під виглядом служителів культу наживалися на прихожанах, що приходили до собору. Коли настоятель собору дізнався про подібне шахрайство, він намагався покарати їх і прикрити шахрайський бізнес у храмі. Щоб помститися, зловмисники влаштували вибух. Можливо, мета була налякати, та ось тільки з вибухівкою переборщили. Зараз обох затримано...
Проте до цього повідомлення одразу виникла низка запитань. В епоху війни УПЦ Московського патріархату з «розкольниками» і «язичниками», виходить, що двоє шахраїв «з вулиці», під виглядом священиків, намагаються вести злочинний бізнес у храмі, в якому непогана охорона і який має повну підтримку місцевої влади. Настоятель, дізнавшись про це, обмежився намаганням (!) покарати їх і припинити злодійство (а що, Кримінальний кодекс на території храму вже не діє?). Результатом же цієї брудної справи стала загибель старої жінки, зруйнування храму і сотні прокльонів у бік «розкольників», «язичників» і взагалі «українських буржуазних націоналістів».
І останнє. Центр громадських зв’язків Головного управління МВС у Запорізькій області поки що утримався від коментарів з приводу розповсюдженої інформації.